Green Forest College

Beheerder Brandmeldinstallatie 
 

Organisatie die beschikken over een Brandmeldinstallatie (BMI) hebben deze vaak voorgeschreven gekregen door de plaatselijke overheid. Deze BMI wordt bij de afgifte van een bouw- of gebruiksvergunning voorgeschreven. Ook kunnen er eisen worden gesteld door de eigenaar van een gebouw of verzekeringsmaatschappijen. Het beheer van deze installatie komt in het takenpakket van één of meerdere medewerkers van een organisatie.

De beheerder brandmeldinstallatie (BBMI)  is belast met de bediening, de periodieke controle en het preventief onderhoud van een brandmeldinstallatie. Dit staat omschreven in de NEN 2654. Daarnaast fungeert hij als eerste aanspreekpunt voor de brandweer, bijvoorbeeld in situaties waar twijfel bestaat over de echtheid van een brandmelding en de noodzaak voor de brandweer om uit te rukken.

 

Doelgroep 

De opleiding Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI) is bedoeld voor alle medewerkers die binnen hun organisatie het beheer, controle en onderhoud van een brandmeldinstallatie (BMI) uitvoeren of gaan uitvoeren. Wanneer de BMI aangesloten is op de meldkamer van de brandweer dan bent u verplicht als organisatie om medewerkers in dienst te hebben die deze mogen bedienen. 

 

Toelatingseisen   

Aan deze opleiding zijn geen toelatingseisen verbonden. 

 

Opleidingsvorm 

Deze opleiding bestaat uit één opleidingsdag die start om 08:30 tot 17:00. En één examen dagdeel die aanvangt om 08:30 tot 12:30. De incompany opleidingen kunnen op wensen van de klant worden aangepast. De opleidingsdag kan worden verspreid over twee dagdelen waarbij ook avonden en weekenden tot de mogelijkheden behoren. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor weekend opleidingen. 

 

Opzet

Tussen de opleidingsdagen zit een periode van 2 weken. In deze periode dient u een aantal praktijkopdrachten te maken binnen uw eigen organisatie. Het examen BBMI bestaat uit een theoretisch gedeelte en een opdracht. 

Voor aanvang wordt met de klant door middel van een kort (telefonisch) intakegesprek bekeken waar de wensen liggen. Deze informatie wordt gebruikt om de opleiding af te stemmen op de praktijk waar de specifieke klant dagelijkse mee te maken heeft. 

De maximale groepsgrootte bij deze opleiding is 8 deelnemers. Wanneer uw organisatie meer dan 8 mensen wil opleiden dan kunt u contact opnemen met één van onze accountmanagers en bespreken we graag de mogelijkheden met u. 

 


Opleidingsprogramma


Onderwerpen

Green Forest College hanteert een aantal standaard onderwerpen tijdens deze opleiding. Het is mogelijk om in gesprek met één van onze accountmanagers om een afwijkende opleidingsinhoud te gebruiken afgestemd op de praktijksituatie binnen het bedrijf. Hieronder volgt een aantal onderwerpen die in de opleiding terugkomen. 

  Brandmeldinstallaties en de rol van de beheerder
  Brandmeldinstallaties, techniek en activiteiten
  Beheer, controle en onderhoud aan de brandmeldinstallaties
  Brandrisicobeoordeling
  Normen en voorschriften
  Herkennen van onechte-en ongewenste brandmeldingen
  Voorlichting geven aan derden om bovengenoemde meldingen te voorkomen

Kostenspecificatie


Opleidingsprijs

 

Incompany opleiding 

Open inschrijving 

   
Groep t/m 4 deelnemers € 1079,00                          Deze opleiding wordt uitsluitend incompany aangeboden.
   
 5 deelnemers € 1195,00
 6 deelnemers € 1369,00
 7 deelnemers € 1499,00
 8 deelnemers € 1589,00
 

 

Opleidingsmateriaal 

Voor deze opleiding dient de deelnemer opleidingsmateriaal aan te schaffen. 

Het opleidingsmateriaal wordt naar de organisatie toegezonden bij ontvangst van de inschrijvingsbevestiging.
Kosten voor het opleidingsmateriaal bedragen € 19,95 

 

Certificerings- en Examenkosten 

Bij goed gevolg wordt een E-certificaat Beheerder Brandmeldinstallatie verstrekt.
De kosten voor een uitgeprint certificaat bedragen € 2,25 per certificaat.

Een draagpas is ook apart bij te bestellen voor € 5,95 per pas. 

Er zijn aan de opleiding geen examenkosten verbonden. 


Deze opleiding kan ook worden afgesloten met een officieel NIBHV examen.
Kosten hiervan bedragen € 20,00 per deelnemer. 

 

Locatie- en arrangementskosten

Deze opleiding wordt enkele incompany aangeboden, er zijn dus geen locatie of arrangementkosten van toepassing.


Extra informatie


Locatie 

Wij verzorgen graag de opleiding Beheerder Brandmeldinstallatie op uw locatie. Uw medewerkers trainen dan in bekende omgeving. Een incompany opleiding kan worden gegeven op uw locatie als aan de onderstaande punten wordt voldaan;

  Het betreft een representatieve ruimte
  De ruimte is groot genoeg om oefeningen op de grond te laten plaatsvinden
  Het is een rookvrije ruimte
  Bij voorkeur beschikt de ruimte over een flipover en audiovisuele middelen
  Voor de blusactiviteiten moet een buitenterrein beschikbaar zijn vergelijkbaar met drie parkeerplaatsen

 

Geen ruimte voor een incompany opleiding op uw locatie? Maar u wilt ook niet dat uw medewerkers bij een open inschrijving plaatsnemen. Dan verzorgen we voor u een opleiding op één van onze locaties waaraan alleen uw medewerkers deelnemen. Er wordt hierbij een minimum aantal van 8 deelnemers gehanteerd.
 

Bij een open inschrijving maakt u gebruik van één van onze locaties verspreid door heel Nederland. Zodat u altijd een opleiding kunt volgen bij u in de buurt. Benieuwd naar een locatie bij u in de buurt? Neem een kijkje in ons locatieoverzicht. 

In het kort
Opleidingsduur 1,5 dag
Geldigheid n.v.t.
Prijs v.a. € 199,00 (excl. BTW)