Green Forest College

BHV Basis     


U hebt de nobele taak geaccepteerd om voor uw bedrijf (mede) zorg te dragen voor de veiligheid van het bedrijf en haar werknemers. Dit brengt een behoorlijke verantwoordelijkheid met zich mee. Om deze taak goed uit te voeren laat u zich opleiden tot bedrijfshulpverlener, hierna BHV-er. Na het volgen van onze BHV Basisopleiding bent u degene die tijdens een incident de situatie kan inschatten en hierop adequaat kan reageren.

In één dag tijd leert u zowel Levensreddende Eerste Hulp (LEH) als Brandbestrijding, Ontruiming & Communicatie (BOC). Met de begeleiding van een van onze ervaren instructeurs zult u onder andere oefenen; de stabiele zijligging, ontruiming, het aanleggen van verbanden, reanimatie, gebruik van een AED en brand bestrijden met kleine blusmiddelen.

 

Doelgroep 

Deze opleiding is geschikt voor alle medewerkers die nog geen ervaring hebben met bedrijfshulpverlening. Na het volgen van deze tweedaagse opleiding mag u zich bedrijfshulpverlener noemen.

 

Toelatingseisen   

Aan deze opleiding zijn geen toelatingseisen verbonden. 

 

Opleidingsvorm 

De open inschrijving opleiding bestaat uit twee aaneengesloten opleidingsdagen die starten om 08:30 tot 17:00. De dagen wordt afgesloten met een competentietoets. De incompany opleidingen kunnen op wensen van de klant worden aangepast. De opleidingsdag kan worden verspreid over vier dagdelen waarbij ook avonden en weekenden tot de mogelijkheden behoren. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor weekend opleidingen. 

 

Opzet

In de opleiding worden theorie en praktijk afgewisseld. De nadruk ligt op oefenen, de oefeningen betreffen situaties waarmee u als BHV-er te maken kan krijgen. Deelnemers krijgen tijdens de opleiding ook de mogelijkheid om zelf praktijksituaties in te brengen en deze worden begeleid en van feedback voorzien. Er kan op verzoek van de klant ook een lotusslachtoffer worden ingezet bij de opleiding voor het simuleren van ongevalsituaties. Door deze inzet zijn de praktijkoefeningen niet van de "echte" situatie te onderscheiden. 

Voor aanvang wordt met de klant doormiddel van een kort (telefonisch) intakegesprek bekeken waar de wensen liggen. Deze informatie wordt gebruikt om de opleiding af te stemmen op de praktijk waar de specifieke klant dagelijkse mee te maken heeft. 

De maximale groepsgrootte bij deze opleiding is 15 deelnemers. Wanneer uw organisatie meer dan 15 mensen wil opleiden dan kunt u contact opnemen met één van onze accountmanagers en bespreken we graag de mogelijkheden met u. 

 


Opleidingsprogramma


Onderwerpen 

Green Forest College hanteert een aantal standaard onderwerpen tijdens deze opleiding. Het is mogelijk om in gesprek met één van onze accountmanagers om een afwijkende opleidingsinhoud te gebruiken afgestemd op de praktijksituatie binnen het bedrijf. 
 

  Algemene informatie 
  Arbowetgeving en richtlijnen
  Bedrijfsnoodorganisatie 
  Vijf belangrijke punten van Eerste Hulp 
  Noodvervoersgreep van Rautek
  Vitale functies
  Beademen en reanimatie (voor volwassenen)
  Verstikking en vergiftiging
  Shock 
  Uitwendig (ernstig) bloedverlies en verbinden hiervan
  Plaatselijk letsel (brandwonden, botbreuk, oogletsel)
  Taken van de bedrijfshulpverlener bij ontruiming
  Communicatiemiddelen tijdens een incident 
  Brandbestrijding (brand drie- en vijfhoek, brandstadia, kleine blusmiddelen)
  Ontruimingen 
  Belang van nazorg

Kostenspecificatie


Opleidingsprijs 

 

Incompany opleiding 

Open inschrijving 

   
Groep t/m 6 deelnemers € 1350,00 Prijs per deelnemer € 269,00
   
  7 deelnemers € 1524,00
  8 deelnemers € 1685,00
  9 deelnemers € 1830,00
10 deelnemers € 1962,00
11 deelnemers € 2079,00
12 deelnemers € 2181,00
13 deelnemers € 2269,00
14 deelnemers € 2368,00
15 deelnemers € 2475,00
 

 

Opleidingsmateriaal 

Voor deze opleiding is opleidingsmateriaal niet noodzakelijk. Indien gewenst kan het opleidingsmateriaal apart worden besteld.

Het opleidingsmateriaal wordt naar de organisatie toegezonden bij ontvangst van de inschrijvingsbevestiging.
Kosten voor het opleidingsmateriaal bedragen € 29,95 

 

Certificerings- en Examenkosten 

Bij goed gevolg wordt een E-certificaat Bedrijfshulpverlening met een geldigheid van 1 jaar verstrekt.
De kosten voor een uitgeprint certificaat bedragen € 2,25 per certificaat.

Een draagpas is ook apart bij te bestellen voor € 5,95 per pas. 

Er zijn aan de opleiding geen examenkosten verbonden.   


Deze opleiding kan ook worden afgesloten met een officieel NIBHV examen.
Kosten hiervan bedragen € 50,00 per deelnemer. 

 

Lotuskosten 

Kosten voor het inhuren van een lotusslachtoffer voor deze opleiding bedragen € 450,00
Let op! deze kosten zijn niet verplicht en zijn op basis van wensen van de klant van toepassing.

 

Locatie- en arrangementskosten

Green Forest College regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. Dit geldt voor beide dagen. De arrangementskosten voor deze opleiding zijn inbegrepen in de open inschrijving prijs. Naast de arrangementskosten zijn ook de locatiekosten meegerekend in de prijs.


Extra informatie


Locatie 

Wij verzorgen graag de opleiding BHV Basis op uw locatie. Uw medewerkers trainen dan in bekende omgeving. Een incompany opleiding kan worden gegeven op uw locatie als aan de onderstaande punten wordt voldaan;

  Het betreft een representatieve ruimte
  De ruimte is groot genoeg om oefeningen op de grond te laten plaatsvinden
  Het is een rookvrije ruimte
  Bij voorkeur beschikt de ruimte over een flipover en audiovisuele middelen
  Voor de blusactiviteiten moet een buitenterrein beschikbaar zijn vergelijkbaar met drie parkeerplaatsen

 

Geen ruimte voor een incompany opleiding op uw locatie? Maar u wilt ook niet dat uw medewerkers bij een open inschrijving plaatsnemen. Dan verzorgen we voor u een opleiding op één van onze locaties waaraan alleen uw medewerkers deelnemen. Er wordt hierbij een minimum aantal van 12 deelnemers gehanteerd.
 

Bij een open inschrijving maakt u gebruik van één van onze locaties verspreid door heel Nederland. Zodat u altijd een opleiding kunt volgen bij u in de buurt. Benieuwd naar een locatie bij u in de buurt? Neem een kijkje in ons locatieoverzicht. 

 

Taal 

Indien gewenst kan deze opleiding ook worden gegeven in het Engels. Andere talen zijn bespreekbaar, neem hiervoor contact op met één van onze accountmanagers. 

In het kort
Opleidingsduur 2 dagen
Geldigheid 1 jaar
Prijs v.a. € 165,00 (excl. btw)