Green Forest College

Brandbestrijding 


Brandbestrijding is onderdeel van de BHV en is er opgericht BHV-ers te leren hoe ze situaties moeten herkennen, met gevaarlijke situaties om te gaan en adequaat moeten handelen bij een incident. Deelnemers van deze opleiding leren een beginnende brand voorkomen en een uitgebroken brand bestrijden met de hulp van kleine blusmiddelen

Met de begeleiding van een van onze ervaren instructeurs zult u onder andere oefenen; gebruik van een blusdeken, verschillende blustechnieken en oefenen met een diversiteit aan brandblussers en middelen. 

 

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor Bedrijfshulpverleners die deze opleiding dienen te volgen aanvullend op de opleiding Levensreddende Eerste Hulp en voor medewerkers die willen leren hoe ze een brand dienen te bestrijden. 

 

Toelatingseisen   

Aan deze opleiding zijn geen toelatingseisen verbonden. 

 

Opleidingsvorm 

De open inschrijving opleiding bestaat uit één dagdeel die start om 08:30 tot 12:30, 13:00 tot 17:00 of 18:00 tot 22:00. Het dagdeel wordt afgesloten met een competentietoets. De incompany opleidingen kunnen op wensen van de klant worden aangepast. De opleiding kan ook plaatsvinden in de avond of het weekend. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor weekend opleidingen. 

 

Opzet

In de opleiding worden theorie en praktijk afgewisseld. De nadruk ligt op oefenen, de oefeningen betreffen situaties waarmee u als BHV-er / medewerker  te maken kan krijgen. Deelnemers krijgen tijdens de opleiding ook de mogelijkheid om zelf praktijksituaties in te brengen en deze worden begeleid en van feedback voorzien.

Voor aanvang wordt met de klant doormiddel van een kort (telefonisch) intakegesprek bekeken waar de wensen liggen. Deze informatie wordt gebruikt om de opleiding af te stemmen op de praktijk waar de specifieke klant dagelijkse mee te maken heeft. 

De maximale groepsgrootte bij deze opleiding is 15 deelnemers. Wanneer uw organisatie meer dan 15 mensen wil opleiden dan kunt u contact opnemen met één van onze accountmanagers en bespreken we graag de mogelijkheden met u.

 


Opleidingsprogramma


Onderwerpen 

Green Forest College hanteert een aantal onderwerpen tijdens deze opleiding. Het is mogelijk om in gesprek met één van onze accountmanagers om een afwijkende opleidingsinhoud te gebruiken afgestemd op de praktijksituatie binnen het bedrijf. Hieronder volgt een aantal onderwerpen die in de opleiding terugkomen. 

  Eigen veiligheid en die van anderen
  Het ontstaan van een brand
  Verbrandingsdriehoek
  Brand en brandstadia 
  Aanduiding van de brandklassen
  Blusstoffen en brandklassen
  Deurprocedures
  Gebruik en werking draagbare blustoestellen
  Verplaatsen van personen in noodsituaties
  Toepassen van diverse blus technieken bij verschillende branden met diverse blusmiddelen en blusstoffen

Kostenspecificatie


Opleidingsprijs

 

Incompany opleiding 

Open inschrijving 

   
Groep t/m 8 deelnemers € 584,00                                    Deze opleiding wordt uitsluitend incompany aangeboden.    
   
  9 deelnemers € 639,00
10 deelnemers € 690,00
11 deelnemers € 737,00
12 deelnemers € 780,00
13 deelnemers € 819,00
14 deelnemers € 854,00
15 deelnemers € 885,00
 

 

Opleidingsmateriaal 

Voor deze opleiding is opleidingsmateriaal niet noodzakelijk. Indien gewenst kan het opleidingsmateriaal apart worden besteld.

Het opleidingsmateriaal wordt naar de organisatie toegezonden bij ontvangst van de inschrijvingsbevestiging.
Kosten voor het opleidingsmateriaal bedragen € 14,95 

 

Certificerings- en Examenkosten 

Bij goed gevolg wordt een E-certificaat Brandbestrijding met een geldigheid van 1 jaar verstrekt.
De kosten voor een uitgeprint certificaat bedragen € 2,25 per certificaat.

Een draagpas is ook bij te bestellen voor € 5,95 per pas. 

Er zijn aan de opleiding geen examenkosten verbonden. 

 

Locatie- en arrangementskosten

Deze opleiding wordt enkel incompany aangeboden, er zijn dus geen locatie of arrangementkosten van toepassing. 


Extra informatie


Locatie 

Wij verzorgen graag de opleiding Brandbestrijding op uw locatie. Uw medewerkers trainen dan in bekende omgeving. Een incompany opleiding kan worden gegeven op uw locatie als aan de onderstaande punten wordt voldaan;

  Het betreft een representatieve ruimte
  De ruimte is groot genoeg om oefeningen op de grond te laten plaatsvinden
  Het is een rookvrije ruimte
  Bij voorkeur beschikt de ruimte over een flipover en audiovisuele middelen
  Voor de blusactiviteiten moet een buitenterrein beschikbaar zijn vergelijkbaar met drie parkeerplaatsen

 

Geen ruimte voor een incompany opleiding op uw locatie? Maar u wilt ook niet dat uw medewerkers bij een open inschrijving plaatsnemen. Dan verzorgen we voor u een opleiding op één van onze locaties waaraan alleen uw medewerkers deelnemen. Er wordt hierbij een minimum aantal van 12 deelnemers gehanteerd.
 

Bij een open inschrijving maakt u gebruik van één van onze locaties verspreid door heel Nederland. Zodat u altijd een opleiding kunt volgen bij u in de buurt. Benieuwd naar een locatie bij u in de buurt? Neem een kijkje in ons locatieoverzicht. 

In het kort
Opleidingsduur 0,5 dag
Geldigheid 1 jaar
Prijs v.a. € 59,00 (excl. BTW)