Green Forest College

EHBO Basisopleiding  


Waarom volgt u deze opleiding bij ons?

  Opgeleid tot EHBO-er binnen twee dagen
  Diploma is 2 jaar geldig 
  Oranje Kruis en Nederlands Rode Kruis Certificering is mogelijk
  Kwaliteitswaarborging door maximaal aantal deelnemers
  Geen meerprijs voor opleidingen op zaterdag

 

Omschrijving 

De wet verplicht een werkgever om een BHV organisatie op te zetten. Onder andere om de veiligheid te waarborgen. Wanneer er een ongevalsituatie onstaat is een BHV-er opgeleid op eerstelijns hulp te bieden aan het slachtoffer. Het is echter van groot belang om te vermelden dat een BHV-er medisch gezien niet gelijkwaardig is aan een EHBO-er. Een EHBO-er is meer deskundig en bezit meer vaardigheden als het gaat om Levenreddende Eerste Hulp (LEH). Wanneer uit de RI&E van een organisatie blijkt dat de kans op een ongeval hoger liggen dan gemiddeld dient de organisatie een gediplomeerde EHBO-er aan te stellen. 

Deze EHBO basisopleiding is volledig conform de eisen die voortvloeien uit de wet en wordt afgesloten met een examen en lotusoefeningen. Maar als u een afwijkende certificering wilt, zoals Oranje Kruis of Nederlandse Rode Kruis, dan is dit uiteraard mogelijk. 

 

Voor wie is deze opleiding?

Deze EHBO basisopleiding is bedoeld voor medewerkers nog geen ervaring hebben met EHBO en die een diploma nodig hebben voor hun werkzaamheden. Uiteraard kunnen BHV-ers hun expertise ook verbreden tijdens deze opleiding. Daarnaast kan een ieder zich inschrijven voor een EHBO opleiding omdat ze kennis en vaardigheden willen opdoen om adequaat te kunnen handelen bij een ongevalsituatie. 

 


Inhoud


Welke onderwerpen komen aan bod tijdens deze opleiding?

Green Forest College hanteert een aantal standaard onderwerpen tijdens de opleiding EHBO Basisopleiding. Het is mogelijk om in gesprek met één van onze accountmanagers om een afwijkende opleidingsinhoud te gebruiken afgestemd op de praktijksituatie binnen het bedrijf. Hieronder volgt een aantal onderwerpen die in de opleiding terugkomen. 
 

  Stilstand van de bloedsomloop
  Stoornissen in het bewustzijn
  Stoornissen van de ademhaling
  Reanimatie
  Ernstige uitwendige bloedingen
  Shock
  Uitwendige wonden
  Brandwonden
  Kneuzing en verstuiking
  Ontwrichting en botbreuken
  Oogletsels
  Vergiftiging
  Elektriciteitsongevallen
  Letsels door koude
  Letsels door warmte
  Vervoer over korte afstand
  Stabiele zijligging 
  Reanimeren en AED instructie
  Behandelen en verzogen van vestuiking dan wel kneuzing
  Behandelen ernistige uitwendige bloeding
  Rollenspel: omgaan met slachtoffer  
  Rollenspellen: symptoon simulatie 
  Lotusoefeningen 

Prijzen


Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

De EHBO Basisopleding kent zowel een open inschrijving als een incompany mogelijkheid. Voor beide varianten geldt er een maximaal aantal deelnemers om de kwaliteit te waarborgen. Voor deze opleiding is dat aantal 12 deelnemers. Wanneer uw bedrijf meer dan 12 mensen wil opleiden dan kunt u contact opnemen met één van onze accountmanagers en bespreken we graag de mogelijkheiden met u. 

Incompany opleiding

Open inschrijving 

   
Groep t/m 6 deelnemers € 1499,00 Prijs per deelnemer € 249,00                                                     
   
  7 deelnemers € 1679,00
  8 deelnemers € 1839,00
  9 deelnemers € 1979,00
10 deelnemers € 2099,00
11 deelnemers € 2199,00
12 deelnemers € 2268,00
 


Maximaal aantal deelnemers: 12 deelnemers  

 

 

Wat zijn de kosten voor een afwijkende certificering?

Het kan voorkomen dat vanuit een brancheorganisatie een ander certificering gevraagd wordt. Green Forest College biedt u de mogelijkheid om een certificering te krijgen van de twee meestgevraagde instanties op het gebied van EHBO. Echter zijn hier wel kosten aan verbonden en zullen andere lestijdes van toepassing zijn. Als laatste is het belangrijk om ter kennis te nemen dat deze certificeringen gepaard gaan met praktijkexamen door het instituut.


Extra informatie


LOCATIE

Wij verzorgen graag deze opleiding op uw locatie. Uw medewerkers trainen dan in bekende omgeving. Een incompany opleiding kan worden gegeven op uw locatie als aan de onderstaande punten wordt voldaan;

  • Het betreft een representatieve ruimt
  • De ruimte is groot genoeg om oefeningen op de grond te laten plaatsvinden
  • Het is een rookvrije ruimte
  • Bij voorkeur beschikt de ruimte over een flipover en audiovisuele middelen

Geen ruimte voor een incompany opleiding op uw locatie? Maar u wilt ook niet dat uw medewerkers bij een open inschrijving plaatsnemen. Dan verzorgen we voor u een opleiding op één van onze locaties waaraan alleen uw medewerkers deelnemen. Er wordt hierbij een minimum aantal van 12 deelnemers gehanteerd.

Bij een open inschrijving maakt u gebruik van één van onze locaties verspreid door heel Nederland. Zodat u altijd een opleiding kunt volgen bij u in de buurt. Benieuwd naar een locatie bij u in de buurt? Neem een kijkje in ons locatieoverzicht. 

 

BTW 

Onze opleidingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Opleidingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

 

BURGERHULPVERLENING 


Met dit certificaat kun je burgerhulpverlener worden.


Als burgerhulpverlener ben je aangemeld bij een oproepsysteem voor reanimatie. Bij een hartstilstand in de buurt krijg je via je mobiel een oproep om naar het slachtoffer te gaan. 

De eerste 6 minuten zijn cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Een ambulance redt het vaak niet om binnen 6 minuten bij het slachtoffer te zijn. Jij misschien wel. 

Met het behalen van dit certificaat kun je misschien een leven redden in jouw buurt. Nederland heeft jouw hulp hard nodig dus wacht niet langer en meld je aan als burgerhulpverlener.
 

In het kort
Opleidingsduur 2 dagen
Geldigheid 2 jaar
Prijs v.a. € 189,00 (excl. btw)