Green Forest College

EXAMENTRAINING VCA 


Opleidingsduur: 4 uur

 

ACHTERGROND 

Zowel werknemers als werkgevers hebben taken en verantwoordelijkheden die van toepassing zijn op de veiligheid, gezondheid en welzijn op de werklocatie. Hieruit voortvloeiend wordt verwacht dat werknemers en werkgevers in bezit zijn van een VCA diploma. 

Met de begeleiding van een van onze ervaren instructeurs zult u onder andere instructie krijgen over; explosiegevaar, brandgevaar, taak-risico-analyse, persoonlijke beschermingsmiddelen en risico's en ongevallen. 

 

DOELGROEP

Deze examentraining wordt aangeboden om twee redenen. Er zijn medewerkers die zodanig vaak met de onderwerpen uit de VCA te maken hebben dat ze geen 1 of 2 daagse cursussen hoeven te volgen om hun diploma (opnieuw) te behalen. Met deze training krijgen zij een opfris mogelijkheid. Aansluitend volgt een examen. De tweede doelgroep is de mensen die net iets meer aandacht nodig hebben wat betreft het maken van een examen. Redenen hiervoor kunnen zijn, examenvrees, faalangst, beperking in de leescapaciteiten of mensen die een ander taal spreken. Deze mensen kunnen er voor kiezen om enkel deze training te volgen. Maar in veel gevallen wordt deze training naast de opleiding van één dag ingeroosterd. 

 

TOELATINGSEISEN 

Aan deze opleiding zijn toelatingseisen verbonden.

 

OPLEIDINGSVORM

De open inschrijving opleiding bestaat uit één dag.

De volgende tijden zijn van toepassing:

Starttijd 08:30 - Eindtijd 12:30
Starttijd 13:00 - Eindtijd 17:00
Starttijd 18:00 - Eindtijd 22:00

De incompany opleiding kan op wensen van de klant worden aangepast. De opleiding kan ook plaatsvinden verdeeld over meerdere dagdelen, in de avond of het weekend.

Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor weekend opleidingen. 

De opleiding wordt afgesloten met een competentietoets. Waarbij gekeken wordt op de deelnemer de geleerde kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk bezit en kan toepassen. 

 

OPZET 


Voor aanvang wordt met de klant door middel van een kort (telefonisch) intakegesprek bekeken waar de wensen liggen. Deze informatie wordt gebruikt om de opleiding af te stemmen op de praktijk waar de specifieke klant dagelijkse mee te maken heeft. 

De maximale groepsgrootte bij deze opleiding is 20 deelnemers. Wanneer uw organisatie meer dan 20 mensen wil opleiden dan kunt u contact opnemen met één van onze accountmanagers en bespreken we graag de mogelijkheden met u.


OPLEIDINGSPROGRAMMA


ONDERWERPEN 

Green Forest College hanteert een aantal onderwerpen tijdens deze opleiding. Het is mogelijk om in gesprek met één van onze accountmanagers om een afwijkende opleidingsinhoud te gebruiken afgestemd op de praktijksituatie binnen het bedrijf. Hieronder volgt een aantal onderwerpen die in de opleiding terugkomen. 

 • Wet- en regelgeving
 • Risico’s van ongevallen
 • Bedrijfsnoodplan
 • Ergonomie
 • Gevaarlijke stoffen
 • Brand gevaar
 • Explosie gevaar
 • Werken in afgesloten ruimten
 • Veilig werken algemeen
 • Veilig werken met elektriciteit
 • Veilig werken met gereedschap
 • Veilig werken met hijswerktuigen en heftrucks
 • Veilig werken op hoogte

KOSTENSPECIFICATIE


INCOMPANY PRIJZEN

Deze opleiding wordt uitsluitend incompany aangeboden. 

 

 
Groep t/m 8 deelnemers € 792,00            

                                 

   
  9 deelnemers € 873,00
10 deelnemers € 950,00
11 deelnemers € 1023,00
12 deelnemers € 1092,00
13 deelnemers € 1157,00
14 deelnemers € 1218,00
15 deelnemers € 1275,00
16 deelnemers € 1328,00
17 deelnemers € 1377,00
18 deelnemers € 1422,00
19 deelnemers € 1463,00
20 deelnemers € 1500,00
 

 

OPLEIDINGSMATERIAAL 

Voor deze opleiding is opleidingsmateriaal niet noodzakelijk. Indien gewenst kan het opleidingsmateriaal apart worden besteld.

Het opleidingsmateriaal wordt naar de organisatie toegezonden bij ontvangst van de inschrijvingsbevestiging.

Kosten voor het opleidingsmateriaal bedragen
 € 29,95 

 

CERTIFICERINGS- EN EXAMENKOSTEN 

Bij goed gevolg wordt het officieel VCA-VOL, VIL-VCU of B-VCA diploma en bijhorend draagpas met een geldigheid van 10 jaar verstrekt.

Examenkosten zijn bij de prijs inbegrepen. 

 

LOCATIE- EN ARRANGEMENTKOSTEN 

Green Forest College regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. De arrangementskosten voor deze opleiding zijn inbegrepen in de open inschrijving prijs. Naast de arrangementskosten zijn ook de locatiekosten meegerekend in de prijs.

Er zijn geen locatie- en arrangementkosten verbonden aan een incompany opleiding. 


EXTRA INFORMATIE


LOCATIE

Wij verzorgen graag deze opleiding op uw locatie. Uw medewerkers trainen dan in bekende omgeving. Een incompany opleiding kan worden gegeven op uw locatie als aan de onderstaande punten wordt voldaan;

 • Het betreft een representatieve ruimt
 • Het is een rookvrije ruimte
 • Bij voorkeur beschikt de ruimte over een flipover en audiovisuele middelen

Geen ruimte voor een incompany opleiding op uw locatie? Maar u wilt ook niet dat uw medewerkers bij een open inschrijving plaatsnemen. Dan verzorgen we voor u een opleiding op één van onze locaties waaraan alleen uw medewerkers deelnemen. Er wordt hierbij een minimum aantal van 12 deelnemers gehanteerd.

Bij een open inschrijving maakt u gebruik van één van onze locaties verspreid door heel Nederland. Zodat u altijd een opleiding kunt volgen bij u in de buurt. Benieuwd naar een locatie bij u in de buurt? Neem een kijkje in ons locatieoverzicht. 

 

BTW

Onze opleidingen zijn in beginsel belast met 21% btw.

Opleidingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

In het kort
Opleidingsduur 4 uur
Geldigheid 10 jaar
Prijs v.a. € 75,00