Green Forest College

HOOFD BHV


Opleidingsduur: 3 dagen

 

ACHTERGROND 

De omvang en complexiteit van een organisatie bepaalt onder andere de omvang van de BHV-ploeg. Wanneer de bedrijven groter zijn of zich met specifieke risicovolle werkzaamheden bezig houden, zal de BHV-ploeg uit meerdere medewerkers bestaan. Allen hebben verschillende functies, verantwoordelijkheden en een duidelijk taakverdeling. Deze groep medewerkers staat onder toezien van een de Ploegleider BHV. Deze wordt op zijn of haar beurt weer aangestuurd door het Hoofd BHV/Coordinator.

Het komt voor dat deze functie wordt ingevuld door de werkgever zelf, maar in veel gevallen wordt deze taak door een ander persoon in de organisatie vervuld. Deze medewerker geeft dan uitvoering aan de taken die wettelijk aan de werkgever zijn opgedragen op het gebied van de bedrijfshulpverlening. Het Hoofd BHV houdt zich in principe niet bezig met de uitvoeringskant, maar juist met de beleidsmatige kant van de bedrijfshulpverlening. 

Het Hoofd BHV is onder andere verantwoordelijk voor de aansturing van BHV-ploegen welke onder leiding staan van een ploegleider BHV. Daarnaast is het Hoofd BHV verantwoordelijke voor het organiseren van opleidingen en oefeningen binnen het bedrijf en de interne en externe communicatie tijdens incidenten en de noodzakelijke voorbereiding hierop. Ook dient het Hoofd BHV erop toe te zien dat de Arbo wet- en regelgeving wordt naageleeft. De opleiding bereid de medewerker voor op deze grote verantwoordelijkheid.

 

DOELGROEP

De opleiding is bestemd voor mensen die implementatie van Arbo-beleid met betrekking tot BHV in hun takenpakket hebben. Denk hierbij aan de Arbo-coordinator, veiligheidskundige, maar ook een Bedrijfshulpverlener met leidinggevende kwaliteiten. 

 

TOELATINGSEISEN 

Om aan deze opleiding deel te kunnen nemen vervult u minimaal een middelmanagement functie binnen uw bedrijf. Bij voorkeur bent u in bezit van een geldig BHV certificaat.  

 

OPLEIDINGSVORM

De cursus bestaat uit twee opleidingsdagen en een examendag in een periode van 24 weken. In de tussenliggende periode krijgt u tien weken de tijd om een beleidsplan op te stellen ten behoeve van uw eigen BHV-organisatie. Houd voor het uitwerken van deze opdracht rekening met een studiebelasting van circa 60 uur.

De volgende tijden zijn van toepassing voor alle dagen:

Starttijd 08:30 - Eindtijd 17:00

De incompany opleiding kan op wensen van de klant worden aangepast. De opleiding kan ook plaatsvinden verdeeld over meerdere dagdelen, in de avond of het weekend.

Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor weekend opleidingen. 

De opleiding wordt afgesloten met een competentietoets. Waarbij gekeken wordt op de deelnemer de geleerde kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk bezit en kan toepassen. 

 

OPZET 

Voor aanvang wordt met de klant door middel van een kort (telefonisch) intakegesprek bekeken waar de wensen liggen. Deze informatie wordt gebruikt om de opleiding af te stemmen op de praktijk waar de specifieke klant dagelijkse mee te maken heeft. 

De maximale groepsgrootte bij deze opleiding is 12 deelnemers. Wanneer uw organisatie meer dan 12 mensen wil opleiden dan kunt u contact opnemen met één van onze accountmanagers en bespreken we graag de mogelijkheden met u. 


OPLEIDINGSPROGRAMMA


ONDERWERPEN 

Green Forest College hanteert een aantal onderwerpen tijdens deze opleiding. Het is mogelijk om in gesprek met één van onze accountmanagers om een afwijkende opleidingsinhoud te gebruiken afgestemd op de praktijksituatie binnen het bedrijf. Hieronder volgt een aantal onderwerpen die in de opleiding terugkomen. 

 • Actuele wet- en regelgeving
 • Arbo-wet; - aansprakelijkheid
 • Organisatie bedrijfshulpverlening
 • Risico-inventarisatie als basis bedrijfsnoodplan
 • Toezicht op en handhaving van preventiebeleid
 • Taken coördinator bedrijfshulpverlening
 • Opzetten, uitvoeren en evalueren van oefeningen
 • Optreden als 1e aanspreekpunt / bedrijfsdeskundige met externe hulpverleners
 • Operationeel leidinggeven aan het BHV team 
 • Opzetten van een ontruimingsoefening
 • Uitvoeren ontruimingsoefening
 • Evaluatie van de ontruimingsoefening

KOSTENSPECIFICATIE

OPLEIDINGSPRIJS   

€ 979,00

 

OPLEIDINGSMATERIAAL 

Voor deze opleiding dient de deelnemer opleidingsmateriaal aan te schaffen. 

Het opleidingsmateriaal wordt naar de organisatie toegezonden bij ontvangst van de inschrijvingsbevestiging.

Kosten voor het opleidingsmateriaal bedragen zijn bij de prijs inbegrepen.

 

CERTIFICERINGS- EN EXAMENKOSTEN 

Bij goed gevolg wordt het NIBHV diploma Hoofd BHV verstrekt.

De kosten voor een uitgeprint certificaat bedragen € 2,25 per certificaat.

Een draagpas is ook apart bij te bestellen voor
 € 5,95 per pas. 

Deze opleiding wordt afgesloten met een officieel NIBHV examen. Kosten hiervan zijn bij de prijs inbegrepen 

 

LOCATIE- EN ARRANGEMENTKOSTEN 

Green Forest College regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten voor deze opleiding zijn inbegrepen in de open inschrijving prijs. Naast de arrangementskosten zijn ook de locatiekosten meegerekend in de prijs.

Er zijn geen locatie- en arrangementkosten verbonden aan een incompany opleiding. 

 


EXTRA INFORMATIE


LOCATIE

Wij verzorgen graag deze opleiding op uw locatie. Uw medewerkers trainen dan in bekende omgeving. Een incompany opleiding kan worden gegeven op uw locatie als aan de onderstaande punten wordt voldaan;

 • Het betreft een representatieve ruimt
 • Het is een rookvrije ruimte
 • Bij voorkeur beschikt de ruimte over een flipover en audiovisuele middelen

Geen ruimte voor een incompany opleiding op uw locatie? Maar u wilt ook niet dat uw medewerkers bij een open inschrijving plaatsnemen. Dan verzorgen we voor u een opleiding op één van onze locaties waaraan alleen uw medewerkers deelnemen. Er wordt hierbij een minimum aantal van 6 deelnemers gehanteerd.

Bij een open inschrijving maakt u gebruik van één van onze locaties verspreid door heel Nederland. Zodat u altijd een opleiding kunt volgen bij u in de buurt. Benieuwd naar een locatie bij u in de buurt? Neem een kijkje in ons locatieoverzicht. 

 

BTW

Onze opleidingen zijn in beginsel belast met 21% btw.

Opleidingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

In het kort
Opleidingsduur 3 dagen
Geldigheid n.v.t.
Prijs v.a. € 979,00 (excl. BTW)