Green Forest College

Hoofd BHV
 

De omvang en complexiteit van een organisatie bepaalt onder andere de omvang van de BHV-ploeg. Wanneer de bedrijven groter zijn of zich met specifieke risicovolle werkzaamheden bezig houden, zal de BHV-ploeg uit meerdere medewerkers bestaan. Allen hebben verschillende functies, verantwoordelijkheden en een duidelijk taakverdeling. Deze groep medewerkers staat onder toezien van een de Ploegleider BHV. Deze wordt op zijn of haar beurt weer aangestuurd door het Hoofd BHV/Coordinator.

Het komt voor dat deze functie wordt ingevuld door de werkgever zelf, maar in veel gevallen wordt deze taak door een ander persoon in de organisatie vervuld. Deze medewerker geeft dan uitvoering aan de taken die wettelijk aan de werkgever zijn opgedragen op het gebied van de bedrijfshulpverlening. Het Hoofd BHV houdt zich in principe niet bezig met de uitvoeringskant, maar juist met de beleidsmatige kant van de bedrijfshulpverlening. 

Het Hoofd BHV is onder andere verantwoordelijk voor de aansturing van BHV-ploegen welke onder leiding staan van een ploegleider BHV. Daarnaast is het Hoofd BHV verantwoordelijke voor het organiseren van opleidingen en oefeningen binnen het bedrijf en de interne en externe communicatie tijdens incidenten en de noodzakelijke voorbereiding hierop. Ook dient het Hoofd BHV erop toe te zien dat de Arbo wet- en regelgeving wordt naageleeft. De opleiding bereid de medewerker voor op deze grote verantwoordelijkheid.

 

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor mensen die implementatie van Arbo-beleid met betrekking tot BHV in hun takenpakket hebben. Denk hierbij aan de Arbo-coordinator, veiligheidskundige, maar ook een Bedrijfshulpverlener met leidinggevende kwaliteiten. 

 

Toelatingseisen   

Om aan deze opleiding deel te kunnen nemen vervult u minimaal een middelmanagement functie binnen uw bedrijf. Bij voorkeur bent u in bezit van een geldig BHV certificaat. 

 

Opleidingsvorm 

De open inschrijving opleiding bestaat uit drie opleidingsdagen die starten om 08:30 en eindigen om 17:00. De opleidingsdag kan worden verspreid over 6 dagdelen waarbij ook avonden en weekenden tot de mogelijkheden behoren. 

Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor weekend opleidingen. 

 

Opzet

Tussen de eerste twee opleidingsdagen zit een periode van 2 weken. De derde dag vindt 20 weken later plaats. Tijdens deze dag wordt er een examen afgenomen en krijgt de deelnemer de mogelijkheid zijn of haar BHV Plan mondeling te verdedigen. Voor de periode van twintig weken wordt gemiddeld 65 uur studiebelasting gerekend. . 

Voor aanvang wordt met de klant door middel van een kort (telefonisch) intakegesprek bekeken waar de wensen liggen. Deze informatie wordt gebruikt om de opleiding af te stemmen op de praktijk waar de specifieke klant dagelijkse mee te maken heeft. 

De maximale groepsgrootte bij deze opleiding is 6 deelnemers. Wanneer uw organisatie meer dan 15 mensen wil opleiden dan kunt u contact opnemen met één van onze accountmanagers en bespreken we graag de mogelijkheden met u. 

 


Opleidingsprogramma


Onderwerpen

Green Forest College hanteert een aantal standaard onderwerpen tijdens deze opleiding. Het is mogelijk om in gesprek met één van onze accountmanagers om een afwijkende opleidingsinhoud te gebruiken afgestemd op de praktijksituatie binnen het bedrijf. Hieronder volgt een aantal onderwerpen die in de opleiding terugkomen. 

  Actuele wet- en regelgeving
  Arbo-wet; - aansprakelijkheid
  Organisatie bedrijfshulpverlening
  Risico-inventarisatie als basis bedrijfsnoodplan
  Toezicht op en handhaving van preventiebeleid
  Taken coördinator bedrijfshulpverlening
  Opzetten, uitvoeren en evalueren van oefeningen
  Optreden als 1e aanspreekpunt / bedrijfsdeskundige met externe hulpverleners
  Operationeel leidinggeven aan het BHV team 
  Opzetten van een ontruimingsoefening
  Uitvoeren ontruimingsoefening
  Evaluatie van de ontruimingsoefening 

Kostenspecificatie


Opleidingsprijs 

 
Prijs per deelnemer € 429,00                               
 

 

Opleidingsmateriaal 

Voor deze opleiding dient de deelnemer opleidingsmateriaal aan te schaffen. 

Het opleidingsmateriaal wordt naar de organisatie toegezonden bij ontvangst van de inschrijvingsbevestiging.
Kosten voor het opleidingsmateriaal bedragen € 49,95 

 

Certificerings- en Examenkosten 

Deze opleiding wordt afgesloten met een officieel NIBHV examen.

Kosten hiervan bedragen € 289,00 per deelnemer. 

 

Locatie- en arrangementskosten

Green Forest College regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. Dit geldt voor alle drie de dagen. De arrangementskosten voor deze opleiding bedragen € 24.95 (excl. btw) per dag. Naast de arrangementkosten worden bij deze opleiding ook locatiekosten in rekening gebracht. De locatiekosten bedragen € 27,95 (excl. btw) per dag. 


Extra informatie


Locatie 

Wij verzorgen graag de opleiding Hoofd BHV  op uw locatie. Uw medewerkers trainen dan in bekende omgeving. Een incompany opleiding kan worden gegeven op uw locatie als aan de onderstaande punten wordt voldaan;

  Het betreft een representatieve ruimte
  De ruimte is groot genoeg om oefeningen op de grond te laten plaatsvinden
  Het is een rookvrije ruimte
  Bij voorkeur beschikt de ruimte over een flipover en audiovisuele middelen
  Voor de blusactiviteiten moet een buitenterrein beschikbaar zijn vergelijkbaar met drie parkeerplaatsen

 

Geen ruimte voor een incompany opleiding op uw locatie? Maar u wilt ook niet dat uw medewerkers bij een open inschrijving plaatsnemen. Dan verzorgen we voor u een opleiding op één van onze locaties waaraan alleen uw medewerkers deelnemen. Er wordt hierbij een minimum aantal van 6 deelnemers gehanteerd.
 

Bij een open inschrijving maakt u gebruik van één van onze locaties verspreid door heel Nederland. Zodat u altijd een opleiding kunt volgen bij u in de buurt. Benieuwd naar een locatie bij u in de buurt? Neem een kijkje in ons locatieoverzicht. 

 

Hoofd BHV
Opleidingsduur 3 dagen
Geldigheid n.v.t.
Prijs v.a. € 429,00 (excl. BTW)