Green Forest College

Levensreddende Eerste Hulp


Levensreddende Eerste Hulp is onderdeel van de BHV en is er opgericht BHV-ers te leren hoe ze situaties moeten herkennen, met gevaarlijke situaties om te gaan, adequaat moeten handelen bij een incident. Deelnemers van deze opleiding leren Eerste Hulp te verlenen tot de alarmdiensten arriveren. 

Met de begeleiding van een van onze ervaren instructeurs zult u onder andere oefenen; de stabiele zijligging, ontruiming, het aanleggen van verbanden, reanimatie en het gebruik van een AED

 

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor Bedrijfshulpverleners die deze opleiding dienen te volgen aanvullend op de opleiding Brandbestrijding en voor medewerkers die willen leren handelen in levensbedreigende situaties. 

 

Toelatingseisen   

Aan deze opleiding zijn geen toelatingseisen verbonden. 

 

Opleidingsvorm 

De open inschrijving opleiding bestaat uit één dagdeel die start om 08:30 tot 12:30, 13:00 tot 17:00 of 18:00 tot 22:00. Het dagdeel wordt afgesloten met een competentietoets. De incompany opleidingen kunnen op wensen van de klant worden aangepast. De opleiding kan ook plaatsvinden in de avond of het weekend. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor weekend opleidingen. 

 

Opzet

In de opleiding worden theorie en praktijk afgewisseld. De nadruk ligt op oefenen, de oefeningen betreffen situaties waarmee u als BHV-er / medewerker  te maken kan krijgen. Deelnemers krijgen tijdens de opleiding ook de mogelijkheid om zelf praktijksituaties in te brengen en deze worden begeleid en van feedback voorzien.

Voor aanvang wordt met de klant doormiddel van een kort (telefonisch) intakegesprek bekeken waar de wensen liggen. Deze informatie wordt gebruikt om de opleiding af te stemmen op de praktijk waar de specifieke klant dagelijkse mee te maken heeft. 

De maximale groepsgrootte bij deze opleiding is 15 deelnemers. Wanneer uw organisatie meer dan 15 mensen wil opleiden dan kunt u contact opnemen met één van onze accountmanagers en bespreken we graag de mogelijkheden met u.

 


Opleidingsprogramma


Onderwerpen 

Green Forest College hanteert een aantal standaard onderwerpen tijdens deze opleiding. Het is mogelijk om in gesprek met één van onze accountmanagers om een afwijkende opleidingsinhoud te gebruiken afgestemd op de praktijksituatie binnen het bedrijf. Hieronder volgt een aantal onderwerpen die in de opleiding terugkomen. 

  De vijf belangrijke punten van EHBO
  Alarmeren van hulpverlening
  Ziekteleer
  Stoornissen in het bewustzijn      
  Anatomie
  Hygiëne
  Hoe te handelen bij een ongeval
  Traumazwachtels 
  Reanimatie
  Bediening van de AED
  Evacuatie van passagiers uit het voertuig
  Verbandleer
  Ernstige bloeding en verbinden ervan                                                                                              

Kostenspecificatie


Opleidingsprijs

 

Incompany opleiding 

Open inschrijving 

   
Groep t/m 8 deelnemers € 584,00                                        Deze opleiding wordt uitsluitend incompany aangeboden.    
   
  9 deelnemers € 639,00
10 deelnemers € 690,00
11 deelnemers € 737,00
12 deelnemers € 780,00
13 deelnemers € 819,00
14 deelnemers € 854,00
15 deelnemers € 885,00
 

 

Opleidingsmateriaal 

Voor deze opleiding is opleidingsmateriaal niet noodzakelijk. Indien gewenst kan het opleidingsmateriaal apart worden besteld.

Het opleidingsmateriaal wordt naar de organisatie toegezonden bij ontvangst van de inschrijvingsbevestiging.
Kosten voor het opleidingsmateriaal bedragen € 14,95 

 

Certificerings- en Examenkosten 

Bij goed gevolg wordt een E-certificaat Levensreddende Eerste Hulp met een geldigheid van 1 jaar verstrekt.
De kosten voor een uitgeprint certificaat bedragen € 2,25 per certificaat.

Een draagpas is ook apart bij te bestellen voor € 5,95 per pas. 

Er zijn aan de opleiding geen examenkosten verbonden. 

 

Locatie- en arrangementskosten

Deze opleiding wordt enkele incompany aangeboden, er zijn dus geen locatie of arrangementkosten van toepassing. 


Extra informatie


Locatie 

Wij verzorgen graag de opleiding Levensreddende Eerste Hulp op uw locatie. Uw medewerkers trainen dan in bekende omgeving. Een incompany opleiding kan worden gegeven op uw locatie als aan de onderstaande punten wordt voldaan;

  Het betreft een representatieve ruimte
  De ruimte is groot genoeg om oefeningen op de grond te laten plaatsvinden
  Het is een rookvrije ruimte
  Bij voorkeur beschikt de ruimte over een flipover en audiovisuele middelen
  Voor de blusactiviteiten moet een buitenterrein beschikbaar zijn vergelijkbaar met drie parkeerplaatsen

 

Geen ruimte voor een incompany opleiding op uw locatie? Maar u wilt ook niet dat uw medewerkers bij een open inschrijving plaatsnemen. Dan verzorgen we voor u een opleiding op één van onze locaties waaraan alleen uw medewerkers deelnemen. Er wordt hierbij een minimum aantal van 12 deelnemers gehanteerd.
 

Bij een open inschrijving maakt u gebruik van één van onze locaties verspreid door heel Nederland. Zodat u altijd een opleiding kunt volgen bij u in de buurt. Benieuwd naar een locatie bij u in de buurt? Neem een kijkje in ons locatieoverzicht. 

In het kort
Opleidingsduur 0,5 dag
Geldigheid 1 jaar
Prijs v.a. € 59,00 (excl. BTW)