Green Forest College

Omgaan met Agressie 

Wanneer je de grenzen van anderen over gaat, bewust schade aanbrengt of met woede iets probeert te bewerkstelligen dan kan er gesproken worden over agressie. Maar hoe moet je handelen in een situatie van agressie? Communiceren is hier in van essentieel belang. Op welke wijze je met iemand communiceert in een agressiesituatie is van belang omdat uw eigen gedrag een reactie uitlokt bij de ander. Het is daarom erg belangrijk dat u uw eigen manier van communiceren goed kent en ook de juiste manier kiest die past bij de situatie. Hierdoor kunt u beter reageren en handelen in situaties waar agressie op de loer ligt of waar het al aanwezig is. Deze vaardigheden wordt in deze opleiding ontwikkeld. 

Als medewerker leert u alerter te zijn op agressief gedrag, u herkent agressie van gedrag van uw klanten, bezoekers, of voorbijgangers in een vroeg stadium en weet hoe te handelen. U kunt de vorm van agressie benoemen en hier aan de gepaste acties verbinden. U leert omgaan met agressief gedrag, explosief gedrag kalmeren en uw eigen grenzen bewaken. Na deze opleiding heeft u meer grip op zowel emotioneel als agressief gedrag. 

 

Doelgroep

De opleiding is geschikt voor alle medewerkers die in aanraking kunnen komen met zowel verbale als fysieke agressie van anderen. 

 

Toelatingseisen   

Aan deze opleiding zijn geen toelatingseisen verbonden. 

 

Opleidingsvorm 

De open inschrijving opleiding bestaat uit één dag. De volgende tijd is van toepassing:

Starttijd 08:30 - Eindtijd 17:00

De incompany opleiding kan op wensen van de klant worden aangepast. De opleiding kan ook plaatsvinden verdeeld over twee dagdelen, in de avond of het weekend.

Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor weekend opleidingen. 

De dag wordt afgesloten met een competentietoets. Waarbij gekeken wordt op de deelnemer de geleerde kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk bezit en kan toepassen. 

 

Opzet

In de opleiding worden theorie en praktijk afgewisseld. De nadruk ligt op oefenen, de oefeningen betreffen situaties waarmee u als medewerker te maken kan krijgen. Deelnemers krijgen tijdens de opleiding ook de mogelijkheid om zelf praktijksituaties in te brengen en deze worden begeleid en van feedback voorzien. 

Bij onze agressie opleidingen maken we standaard gebruik van trainingsacteurs voor onder andere het naspelen van praktijksituaties en levensechte rollenspellen. 

Voor aanvang wordt met de klant door middel van een kort (telefonisch) intakegesprek of intakeformulier bekeken waar de wensen liggen. Deze informatie wordt gebruikt om de opleiding af te stemmen op de praktijk waar de specifieke klant dagelijkse mee te maken heeft. 

De maximale groepsgrootte bij deze opleiding is 12 deelnemers. Wanneer uw organisatie meer dan 12 mensen wil opleiden dan kunt u contact opnemen met één van onze accountmanagers en bespreken we graag de mogelijkheden met u. 

 


Opleidingsprogramma


Onderwerpen

Green Forest College hanteert een aantal onderwerpen tijdens deze. Het is mogelijk om in gesprek met één van onze accountmanagers om een afwijkende opleidingsinhoud te gebruiken afgestemd op de praktijksituatie binnen het bedrijf. Hieronder volgt een aantal onderwerpen die in de opleiding terugkomen. 
 

  Herkennen en erkennen agressief gedrag                                                                                                  
  Reacties op agressief gedrag
  Verbaal en non-verbaal gedrag bij agressie
  Agressie reducerende techniecken
  Agressie piramide
  Eigen referentiekader en waarnemingsvermogen
  Vijf basisvaardigheden voor een professionele aanpak
  Assertiviteit, agressiviteit en subassertief gedrag
  Escalerend en de-escalerend gedrag
  Het stellen van grenzen
  Herkennen en ervaren van persoonlijke ruimte 
  Stress reducerende technieken
  Managen van eigen spanning bij agressie en geweld
  Verzamelen van persoonlijke leerdoelen
  Non-verbale agressie oefeningen (met acteur)
  Verbale agressie oefeningen (met acteur) 
  Rollenspellen (met acteur)
  Feeback van instructeur en acteur 
  Grenzen stellen in conflicten

Kostenspecificatie


Opleidingsprijs 

 

Incompany opleiding 

Open inschrijving 

   
Groep t/m 6 deelnemers € 1974,00                                      Prijs per deelnemer € 379,00                                              
   
  7 deelnemers € 2275,00
  8 deelnemers € 2560,00
  9 deelnemers € 2835,00
10 deelnemers € 3100,00
11 deelnemers € 3355,00
12 deelnemers € 3588,00
 

 

Opleidingsmateriaal 

Voor deze opleiding is opleidingsmateriaal bij de prijs inbegrepen.

 

Certificerings- en Examenkosten 

Bij goed gevolg wordt een E-certificaat Omgaan met Agressie aan de deelnemer verstrekt.
De kosten voor een uitgeprint certificaat bedragen € 2,25 per certificaat.

Een draagpas is ook apart bij te bestellen voor € 5,95 per pas. 

Er zijn aan de opleiding geen examenkosten verbonden. 

 

Trainingsacteur kosten 

Voor deze opleiding is de trainingsacteur bij de prijs inbegrepen.

 

Locatie- en arrangementskosten

Green Forest College regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten voor deze opleiding zijn inbegrepen in de open inschrijving prijs. Naast de arrangementskosten zijn ook de locatiekosten meegerekend in de prijs.


Extra informatie


Locatie 

Wij verzorgen graag de opleiding Omgaan met Agressie op uw locatie. Uw medewerkers trainen dan in bekende omgeving. Een incompany opleiding kan worden gegeven op uw locatie als aan de onderstaande punten wordt voldaan;

  Het betreft een representatieve ruimte
  De ruimte is groot genoeg om oefeningen op de grond te laten plaatsvinden
  Het is een rookvrije ruimte
  Bij voorkeur beschikt de ruimte over een flipover en audiovisuele middelen

 

Geen ruimte voor een incompany opleiding op uw locatie? Maar u wilt ook niet dat uw medewerkers bij een open inschrijving plaatsnemen. Dan verzorgen we voor u een opleiding op één van onze locaties waaraan alleen uw medewerkers deelnemen. Er wordt hierbij een minimum aantal van 12 deelnemers gehanteerd.
 

Bij een open inschrijving maakt u gebruik van één van onze locaties verspreid door heel Nederland. Zodat u altijd een opleiding kunt volgen bij u in de buurt. Benieuwd naar een locatie bij u in de buurt? Neem een kijkje in ons locatieoverzicht. 

In het kort
Code R.15.604
Opleidingsduur 1 dag
Geldigheid n.v.t.
Prijs v.a. € 299,00 (excl. BTW)