Green Forest College

Ploegleider BHV 


Als ploegleider BHV geef je leiding aan meerdere bedrijfshulpverleners. U zorgt ervoor dat de ploeg onder uw leidingen scherp blijft door het oefenen en blijven oefenen van de BHV materie. Scenario's dienen als rode draad voor deze opleiding. Als deelnemer leer je adequaat handelen bij bepaalde scenario's geschets met table-topoefeningen en praktijksituaties.

Wat ook een belangrijk onderdeel is van het takenpakket van de ploegleider BHV is de controle op de middelen van de ploeg. Een ploegleider moet niet alleen beschikken over specifieke kennis maar ook over een groot aantal vaardigheden. Deze training leert de deelnemer de juiste kennis en traint de benodigde vaardigheden. Wanneer uw organisatie beschikt over meerdere BHV-ers is het aan te raden om één om meer ploegleiders op te leiden. 

 

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die de taak op zich heeft genomen om de verantwoordelijkheid te dragen over een BHV ploeg en de uitvoering van het BHV-beleid binnen de organisatie. Tevens dient de deelnemer aan deze cursus ook in het bezit te zijn van een BHV-certificaat. 

 

Toelatingseisen   

De deelnemer dient in het bezit te zijn van een officieel Bedrijfshulpverlening certificaat.

 

Opleidingsvorm 

De open inschrijving opleiding bestaat uit twee aaneengesloten opleidingsdagen die starten om 08:30 tot 17:00. De dagen wordt afgesloten met een competentietoets. De incompany opleidingen kunnen op wensen van de klant worden aangepast. De opleidingsdag kan worden verspreid over vier dagdelen waarbij ook avonden en weekenden tot de mogelijkheden behoren. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor weekend opleidingen. 

 

Opzet

In de opleiding worden theorie en praktijk afgewisseld. Deelnemers krijgen tijdens de opleiding ook de mogelijkheid om zelf praktijksituaties in te brengen en deze worden begeleid en van feedback voorzien. 

Voor aanvang wordt met de klant door middel van een kort (telefonisch) intakegesprek bekeken waar de wensen liggen. Deze informatie wordt gebruikt om de opleiding af te stemmen op de praktijk waar de specifieke klant dagelijkse mee te maken heeft. 

De maximale groepsgrootte bij deze opleiding is 12 deelnemers. Wanneer uw organisatie meer dan 12 mensen wil opleiden dan kunt u contact opnemen met één van onze accountmanagers en bespreken we graag de mogelijkheden met u. 

 


Opleidingsprogramma


Onderwerpen

Green Forest College hanteert een aantal onderwerpen tijdens deze opleiding. Het is mogelijk om in gesprek met één van onze accountmanagers om een afwijkende opleidingsinhoud te gebruiken afgestemd op de praktijksituatie binnen het bedrijf.  Hieronder volgt een aantal onderwerpen die in de opleiding terugkomen. 
 

  Beoordelen van de veiligheid bij een incident
  Voorbereiden op de inzet van de bedrijfshulpverleningsploeg
  Organiseren van een ontruimingsoefeningen
  BHV-teams aansturen
  Eeenduidig en helder communiceren met en zonder portofoon
  Controleren en beheren van de BHV-middelen
  Evalueren en rapporteren van de inzet en de oefeningen

Kostenspecificatie


Opleidingsprijs 

 

Incompany opleiding 

Open inschrijving 

   
Groep t/m 6 deelnemers € 1499,00                                      Prijs per deelnemer € 289,00                                                  
   
  7 deelnemers € 1715,00
  8 deelnemers € 1919,00
  9 deelnemers € 2069,00
10 deelnemers € 2199,00
11 deelnemers € 2299,00
12 deelnemers € 2388,00
 

 

Opleidingsmateriaal 

Voor deze opleiding dient de deelnemer opleidingsmateriaal aan te schaffen. 

Het opleidingsmateriaal wordt naar de organisatie toegezonden bij ontvangst van de inschrijvingsbevestiging.
Kosten voor het opleidingsmateriaal bedragen € 19,95 

 

Certificerings- en Examenkosten 

Bij goed gevolg wordt een E-certificaat Ploegleider met een geldigheid van 1 jaar verstrekt.
De kosten voor een uitgeprint certificaat bedragen € 2,25 per certificaat.

Een draagpas is ook apart bij te bestellen voor € 5,95 per pas. 

Er zijn aan de opleiding geen examenkosten verbonden.   


Deze opleiding kan ook worden afgesloten met een officieel NIBHV examen.
Kosten hiervan bedragen € 20,00 per deelnemer. 

 

Locatie- en arrangementskosten

Green Forest College regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. Dit geldt voor beide dagen. De arrangementskosten voor deze opleiding zijn inbegrepen in de open inschrijving prijs. Naast de arrangementskosten zijn ook de locatiekosten meegerekend in de prijs.


Extra informatie


Locatie 

Wij verzorgen graag de opleiding Ploegleider BHV op uw locatie. Uw medewerkers trainen dan in bekende omgeving. Een incompany opleiding kan worden gegeven op uw locatie als aan de onderstaande punten wordt voldaan;

  Het betreft een representatieve ruimte
  De ruimte is groot genoeg om oefeningen op de grond te laten plaatsvinden
  Het is een rookvrije ruimte
  Bij voorkeur beschikt de ruimte over een flipover en audiovisuele middelen
  Voor de blusactiviteiten moet een buitenterrein beschikbaar zijn vergelijkbaar met drie parkeerplaatsen

 

Geen ruimte voor een incompany opleiding op uw locatie? Maar u wilt ook niet dat uw medewerkers bij een open inschrijving plaatsnemen. Dan verzorgen we voor u een opleiding op één van onze locaties waaraan alleen uw medewerkers deelnemen. Er wordt hierbij een minimum aantal van 10 deelnemers gehanteerd.
 

Bij een open inschrijving maakt u gebruik van één van onze locaties verspreid door heel Nederland. Zodat u altijd een opleiding kunt volgen bij u in de buurt. Benieuwd naar een locatie bij u in de buurt? Neem een kijkje in ons locatieoverzicht. 

In het kort
Opleidingsduur 2 dagen
Geldigheid 1 jaar
Prijs v.a. € 199,00 (excl. BTW)