Green Forest College

Preventiemedewerker       


Tegenwoordig is het bijna een vanzelfsprekendheid, een veilige en gezonde arbeidsomstandigheden voor alle medewerkers. Het belang van arbeidsomstandigheden is erg groot en daarvoor zijn er een aantale bepalingen op genomen in de wet. De Arbeidsomstandighedenwet schrijft voor dat een werkgever de plicht heeft te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van de werknemers. En dat deze werkgever zich hierbij laat bijstaan door een of meerdere deskundige werknemers.

De preventiemedewerker is bij uitstek geschikt voor deze deskundigheid. U bent als werkgever dan ook wettelijk verplicht om een preventiemedewerker aan te stellen en op te leiden binnen uw organisatie. Indien uw organisatie kleiner is dan 15 medewerkers mag de taak van preventiemedewerker door de werkgever zelf worden uitgevoerd. Door het aanstellen van een preventiemedewerker bespaart u kosten op een arbodienst en kunt u verzuim indien mogelijk nog gerichter voorkomen. 

 

Doelgroep

Deze opleiding is voor iedere werknemer die het op zich heeft genomen, of heeft toegewezen gekregen om de taken van de preventiemedewerker te gaan verrichten. 

 

Toelatingseisen   

Aan deze opleiding zijn geen toelatingseisen verbonden. 

 

Opleidingsvorm 

De open inschrijving opleiding bestaat uit één opleidingsdag die start om 08:30 tot 17:00. De incompany opleidingen kunnen op wensen van de klant worden aangepast. De opleidingsdag kan worden verspreid over twee dagdelen waarbij ook avonden en weekenden tot de mogelijkheden behoren. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor weekend opleidingen. 

 

Opzet

In de opleiding worden theorie en praktijk afgewisseld. Deelnemers krijgen tijdens de opleiding ook de mogelijkheid om zelf praktijksituaties in te brengen en deze worden begeleid en van feedback voorzien.

Voor aanvang wordt met de klant door middel van een kort (telefonisch) intakegesprek bekeken waar de wensen liggen. Deze informatie wordt gebruikt om de opleiding af te stemmen op de praktijk waar de specifieke klant dagelijkse mee te maken heeft. 

De maximale groepsgrootte bij deze opleiding is 12 deelnemers. Wanneer uw organisatie meer dan 12 mensen wil opleiden dan kunt u contact opnemen met één van onze accountmanagers en bespreken we graag de mogelijkheden met u.

 


Opleidingsprogramma


Onderwerpen 

Green Forest College hanteert een aantal standaard onderwerpen tijdens de opleiding Preventiemedewerker. Het is mogelijk om in gesprek met één van onze accountmanagers om een afwijkende opleidingsinhoud te gebruiken afgestemd op de praktijksituatie binnen het bedrijf. Hieronder volgt een aantal onderwerpen die in de opleiding terugkomen. 
 

  Arbowet
  Functies en taken van de preventiemedewerker 
  Herkennen, kennen en inschatten van Arbeidsrisico's in de organisatie 
  Inrichten van de werkplek 
  Kennis van RI&E, met daarin beleid, veiligheid, gezondheid en welzijn, Wet Verbetering Poortwachter
  Voorkomen van beroepsziektes
  Verzuimrisico's, preventie en bestrijding 
  Ergonomie 
  Fysieke belasting
  Agressie en geweld
  Communicatieve vaardigheden
  Persoonlijke beschermingsmiddelen 
  Uitvoeren van Risico-Inventarisaties en evaluaties 
  Opstellen van een plan van aanpak of beheersplan 
  Voorlichting verzogen op Arbo en veiligheidsgebied

Kostenspecificatie


Opleidingsprijs 

 

Incompany opleiding

Open inschrijving 

   
Groep t/m 6 deelnemers € 894,00 Prijs per deelnemer € 189,00                                              
   
  7 deelnemers € 1015,00
  8 deelnemers € 1128,00
  9 deelnemers € 1233,00
10 deelnemers € 1330,00
11 deelnemers € 1419,00
12 deelnemers € 1499,00
 

 

Opleidingsmateriaal 

Voor deze opleiding dient de deelnemer opleidingsmateriaal aan te schaffen. 

Het opleidingsmateriaal wordt naar de organisatie toegezonden bij ontvangst van de inschrijvingsbevestiging.
Kosten voor het opleidingsmateriaal bedragen € 25,95 

 

Certificerings- en Examenkosten 

Bij goed gevolg wordt een E-certificaat Preventiemedewerker verstrekt, inbegrepen in de prijs.
De kosten voor een uitgeprint certificaat bedragen € 2,25 per certificaat.

Een draagpas is ook bij te bestellen voor € 5,95 per pas. 

Er zijn aan de opleiding geen examenkosten verbonden. 

 

Locatie- en arrangementskosten

Green Forest College regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten voor deze opleiding zijn inbegrepen in de open inschrijving prijs. Naast de arrangementskosten zijn ook de locatiekosten meegerekend in de prijs.


Extra informatie


Locatie 

Wij verzorgen graag de opleiding Preventiemedewerker op uw locatie. Uw medewerkers trainen dan in bekende omgeving. Een incompany opleiding kan worden gegeven op uw locatie als aan de onderstaande punten wordt voldaan;

  Het betreft een representatieve ruimte
  De ruimte is groot genoeg om oefeningen op de grond te laten plaatsvinden
  Het is een rookvrije ruimte
  Bij voorkeur beschikt de ruimte over een flipover en audiovisuele middelen
  Voor de blusactiviteiten moet een buitenterrein beschikbaar zijn vergelijkbaar met drie parkeerplaatsen

 

Geen ruimte voor een incompany opleiding op uw locatie? Maar u wilt ook niet dat uw medewerkers bij een open inschrijving plaatsnemen. Dan verzorgen we voor u een opleiding op één van onze locaties waaraan alleen uw medewerkers deelnemen. Er wordt hierbij een minimum aantal van 10 deelnemers gehanteerd.
 

Bij een open inschrijving maakt u gebruik van één van onze locaties verspreid door heel Nederland. Zodat u altijd een opleiding kunt volgen bij u in de buurt. Benieuwd naar een locatie bij u in de buurt? Neem een kijkje in ons locatieoverzicht. 

In het kort
Opleidingsduur 1 dag
Geldigheid n.v.t.
Prijs v.a. € 125,00 (excl. BTW)