Green Forest College

Reanimatie aan Kinderen 


Waarom volgt u deze opleiding bij ons?

  U leert reanimeren bij kinderen in slechts een halve dag
  Certificaat is 2 jaar geldig 
  Oranje Kruis en Nederlands Rode Kruis Certificering is mogelijk
  Kwaliteitswaarborging door maximaal aantal deelnemers
  Geen meerprijs voor opleidingen op zaterdag

 


Omschrijving


Een hartstilstand? Als men dit woord hoort, denkt men al gauw aan oudere mensen of hartpatatienten in een ziekenhuis Toch hebben zowel ouderen als baby's en kinderen kans op een hartstilstand. De redenen zijn vaak anders dan bij volwassenen. Daarom is het van belang om de deskundigheid en vaardigheden aan te leren om een kind te reanimeren. De grootte van een kind en de bouw zijn essentiele verschillen bij de manier van reanimeren. De onjuiste manier van reanimatie toepassen op kinderen kan fatale gevolgen hebben. Onze instructeurs leren u de benodigde vaardigheden door middel van bijvoorbeeld oefeningen op een reanimatiepop. Tijdens deze opleiding worden uw competenties getoetst. U hoeft dus geen examen te doen bij afsluiting van de opleiding.


De "Reanimatie aan Kinderen opleiding" is volledig conform de eisen die voortvloeien uit de wet en wordt afgesloten met een examen en lotusoefeningen. Maar als u een afwijkende certificering wilt, zoals Oranje Kruis of Nederlandse Rode Kruis, dan is dit uiteraard mogelijk. Voor deze certificeringen gelden andere tijden en tarieven. U kunt een van onze account managers vragen naar de voorwaarden.

 

Voor wie is deze opleiding? 

Deze opleiding is voor elke ouder, gastouder, juf of meester, medewerker van een kinderdagverblijf of een oppas die een grote verantwoordelijkheid dragen, namelijk de veiligheid van een kind. Daarnaast is deze opleiding geschikt voor een ieder die wil leren hoe ze moeten handelen bij een hartstilstand van een kind.


Inhoud


Welke onderwerpen komen aan bod tijdens deze opleiding?

Green Forest College hanteert een aantal standaard onderwerpen tijdens de opleiding Reanimatie aan Kinderen. Het is mogelijk om in gesprek met één van onze accountmanagers om een afwijkende opleidingsinhoud te gebruiken afgestemd op de praktijksituatie binnen het bedrijf. Hieronder volgt een aantal onderwerpen die in de opleiding terugkomen. 
 

Zorgen voor de veiligheid van baby of kind
In veiligheid brengen van baby of kind
Toestand van baby of kind beoordelen 
Bewustzijn controleren 
Ademhaling beoordelen 
Vaststellen van het type letsel
Alarmeren van omstanders
Alarmeren van hulpdiensten
Vrijhouden van de luchtweg
Borstcompressies
Beademing slachtoffer tijdens een reanimatie
AED gebruik en reanimatie
Stoppen met reanimeren 
Rollenspel, bewusteloos kind
Rollenspel, naar input van deelnemers

Prijzen


Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

De opleiding Reanimatie aan Kinderen kent enkel een incompany mogelijkheid. Voor deze variant geldt een maximaal aantal deelnemers om de kwaliteit te waarborgen. Voor deze opleiding is dat aantal 8 deelnemers. Wanneer uw bedrijf meer dan 8 mensen wil opleiden dan kunt u contact opnemen met één van onze accountmanagers en bespreken we graag de mogelijkheiden met u. 
 

Incompany opleiding 

Open inschrijving 

   
Groep t/m 4 deelnemers € 499,00                                    Deze opleiding wordt uitsluitend incompany aangeboden.
   
5 deelnemers € 599,00
6 deelnemers € 679,00
7 deelnemers € 739,00
8 deelnemers € 792,00
 


Maximaal aantal deelnemers: 8

 

 

Wat zijn de kosten voor een afwijkende certificering?

Het kan voorkomen dat vanuit een brancheorganisatie een ander certificering gevraagd wordt. Green Forest College biedt u de mogelijkheid om een certificering te krijgen van de twee meestgevraagde instanties op het gebied van EHBO. Echter zijn hier wel kosten aan verbonden en zullen andere lestijdes van toepassing zijn. Als laatste is het belangrijk om ter kennis te nemen dat deze certificeringen gepaard gaan met praktijkexamen door het instituut.


Extra informatie


Waar kan deze opleiding plaatsvinden?

Wij verzorgen graag de opleiding Reanimatie aan Kinderen op uw locatie. Uw medewerkers trainen dan in bekende omgeving. Een incompany opleiding kan worden gegeven op uw locatie als aan de onderstaande punten wordt voldaan;

  Het betreft een representatieve ruimte
  De ruimte is groot genoeg om oefeningen op de grond te laten plaatsvinden
  Het is een rookvrije ruimte
  Bij voorkeur beschikt de ruimte over een flipover en audiovisuele middelen          


Geen ruimte voor een incompany opleiding op uw locatie? Maar u wilt ook niet dat uw medewerkers bij een open inschrijving plaatsnemen. Dan verzorgen we voor u een opleiding op één van onze locaties waaraan alleen uw medewerkers deelnemen. Er wordt hierbij een minimum aantal van 8 deelnemers gehanteerd.

 

Goed om te weten 

  Lesboek Reanimatie aan Kinderen is niet noodzakelijk voor deze opleiding
  Een lesboek is los te bestellen bij ons voor € 19,95 excl. btw
  Na goed gevolg van de opleiding ontvangt u een E-certificaat Reanimatie aan Kinderen
  Het draagpas is apart te bestellen voor € 4,95 excl. btw
In het kort
Opleidingsduur 0,5 dag
Geldigheid 2 jaar
Prijs v.a. € 99,00 (excl. BTW)