Green Forest College

Reanimatie + AED 


Waarom volgt u deze opleiding bij ons?

  U leert reanimeren in slecht een halve dag
  Certificaat is 2 jaar geldig 
  Oranje Kruis en Nederlands Rode Kruis Certificering is mogelijk
  Kwaliteitswaarborging door maximaal aantal deelnemers
  Geen meerprijs voor opleidingen op zaterdag

 

Omschrijving


Per week krijgen maar liefst 300 Nederlanders een hartstilstand! Deze mensen krijgen een harstilstand buiten het ziekenhuis, waar profesionals en apparatuur aanwezig zijn. In de meeste gevallen doet een hartstilstand zich voor in de thuissituatie. Het gaat hier om 70% tot 80% van alle gevallen. Omstanders zullen direct hulp moeten verlenen. Maar hoe renimaeer je op de juiste manier? En als er een AED is, hoe moet je deze gebruiken? Onze instructeurs leren u deze vaardigheden aan. Dit doen zij door middel van bijvoorbeeld oefeningen op een reanimatiepop. Tijdens deze herhalingsopleiding worden uw competenties getoetst. U hoeft dus geen examen te doen bij afsluiting van de opleiding.

Deze "Reanimeren + AED opleiding" is volledig conform de eisen die voortvloeien uit de wet. Deze opleiding wordt afgesloten met een examen en lotusoefeningen. Maar als u een afwijkende certificering wilt, zoals Oranje Kruis of Nederlandse Rode Kruis, dan is dit uiteraard mogelijk. Voor deze certificeringen gelden andere tijden en tarieven. U kunt een van onze account managers vragen naar de voorwaarden.

 

Voor wie is deze opleiding? 

De opleiding Reanimeren + AED is voor iedereen die wil leren hoe te handelen bij een hartstilstand. Voor medewerkers in de zorg, bejaardencentra, winkelcentra en sportgelegenheden kan het een leerzame opleiding zijn. Zij opereren in gebieden waar veel mensen aanwezig zijn.  

 


Inhoud


Welke onderwerpen komen aan bod tijdens deze opleiding?

Green Forest College hanteert een aantal standaard onderwerpen tijdens de opleiding Reanimatie + AED. Het is mogelijk om in gesprek met één van onze accountmanagers om een afwijkende opleidingsinhoud te gebruiken afgestemd op de praktijksituatie binnen het bedrijf. Hieronder volgt een aantal onderwerpen die in de opleiding terugkomen. 
 

Benaderen van een (bewusteloos) slachtoffer
Alarmeren van omstanders, collega's
Alarmeren van hulpdiensten
Controle van de ademhaling
Vrijhouden van de luchtweg
Borstcompressies
Beademing slachtoffer tijdens een reanimatie
AED gebruik en reanimatie
Stoppen met reanimeren 
Rollenspel, bewusteloos slachtoffer 
Rollenspel, naar input van deelnemers 

Prijzen


Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

De opleiding Reanimatie + AED kent enkel een incompany mogelijkheid. Voor deze variant geldt een maximaal aantal deelnemers om de kwaliteit te waarborgen. Voor deze opleiding is dat aantal 8 deelnemers. Wanneer uw bedrijf meer dan 8 mensen wil opleiden dan kunt u contact opnemen met één van onze accountmanagers en bespreken we graag de mogelijkheiden met u. 
 

Incompany opleiding 

Open inschrijving 

   
Groep t/m 4 deelnemers € 499,00                                    Deze opleiding wordt uitsluitend incompany aangeboden.
   
5 deelnemers € 599,00
6 deelnemers € 679,00
7 deelnemers € 739,00
8 deelnemers € 792,00
 


Maximaal aantal deelnemers: 8

 


Wat zijn de kosten voor een afwijkende certificering?

Het kan voorkomen dat vanuit een brancheorganisatie een ander certificering gevraagd wordt. Green Forest College biedt u de mogelijkheid om een certificering te krijgen van de twee meestgevraagde instanties op het gebied van EHBO. Echter zijn hier wel kosten aan verbonden en zullen andere lestijdes van toepassing zijn. Als laatste is het belangrijk om ter kennis te nemen dat deze certificeringen gepaard gaan met praktijkexamen door het instituut.


Extra informatie


LOCATIE

Wij verzorgen graag deze opleiding op uw locatie. Uw medewerkers trainen dan in bekende omgeving. Een incompany opleiding kan worden gegeven op uw locatie als aan de onderstaande punten wordt voldaan;

  • Het betreft een representatieve ruimt
  • De ruimte is groot genoeg om oefeningen op de grond te laten plaatsvinden
  • Het is een rookvrije ruimte
  • Bij voorkeur beschikt de ruimte over een flipover en audiovisuele middelen

Geen ruimte voor een incompany opleiding op uw locatie? Maar u wilt ook niet dat uw medewerkers bij een open inschrijving plaatsnemen. Dan verzorgen we voor u een opleiding op één van onze locaties waaraan alleen uw medewerkers deelnemen. Er wordt hierbij een minimum aantal van 12 deelnemers gehanteerd.

Bij een open inschrijving maakt u gebruik van één van onze locaties verspreid door heel Nederland. Zodat u altijd een opleiding kunt volgen bij u in de buurt. Benieuwd naar een locatie bij u in de buurt? Neem een kijkje in ons locatieoverzicht. 

 

BTW 

Onze opleidingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Opleidingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

 

BURGERHULPVERLENING 


Met dit certificaat kun je burgerhulpverlener worden.


Als burgerhulpverlener ben je aangemeld bij een oproepsysteem voor reanimatie. Bij een hartstilstand in de buurt krijg je via je mobiel een oproep om naar het slachtoffer te gaan. 

De eerste 6 minuten zijn cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Een ambulance redt het vaak niet om binnen 6 minuten bij het slachtoffer te zijn. Jij misschien wel. 

Met het behalen van dit certificaat kun je misschien een leven redden in jouw buurt. Nederland heeft jouw hulp hard nodig dus wacht niet langer en meld je aan als burgerhulpverlener.
 

In het kort
Opleidingsduur 0,5 dag
Geldigheid 2 jaar
Prijs v.a. € 99,00 (excl. BTW)