Green Forest College

Veilig Graven 


Waarom volgt u deze opleiding bij ons?

  Veilig Graven in slechts één dag 
  Certificaat is 5 jaar geldig
  Kwaliteitswaarborging door maximaal aantal deelnemers                                                                     
  Geen meerprijs voor opleidingen op zaterdag
  Ook mogelijk zonder graafmachines 

 

Omschrijving 

Het komt steeds vaker voor dat werk wordt stil gelegd om dat er tijdens de graafwerkzaamheden een kabel of leiding is geraakt. Dat is op zich wel te verklaren aangezien het bijna ondenkbaar is geworden dat je in de grond bij het graven geen kabels of leidingen tegenkomt. Er is een verhoogd veiligheidsriscio aanwezig wanneer een kabel of leiding is geraakt. Ook kan het raken van een leiding voor vertraging in het werk zorgen omdat andere kabels en leidingen ook opgespoord dienen te worden. Daarna kunnen de werkzaamheden pas hervat worden.

Al deze maatregelen die getroffen moeten worden kosten tijd. Deze tijd is vaak niet ingecalculeerd. Maar niet alleen kabels en leidingen kunnen gevaarlijk zijn tijdens de graafwerkzaamheden. Ook de wanden van gegraven putten of sleuven kunnen inzakken. Werkers kunnen bij onduidelijke signalerlingen en afzettingen in de sleuf vallen of met de graafmachine er in rijden. Of er kan een riolering beschadingen door onzorgvuldigheid tijdens het graven. Daarnaast is er een kans op ernstige veiligheidsriscio's voor mens en milieu wanneer de graafwerkzaamheden zorgen voor het vrijkomen van gevaarlijk dampen of gassen. 

Bij graven tussen kabels en leidingen is een grondwerker essentieel. Maar helaas blijkt in de praktijk dat de grondwerkers die worden ingezet in sommige gevallen niet over de juiste kennis bezitten om hun werk zorgvuldig te doen. Na het volgen van deze opleidingen zal deze expertise wel aanwezig zijn. We trainen bewustwording van de gevaren die bij graven kunnen ontstaat, preventief schade aan kabels en leidingen voorkomen, communicatie tussen grondwerker en machinist verbeteren. De deelnemer kent aan het einde van de opleiding zijn of haar rol in de graafketen. 

 

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is voor iedere medewerker die tijdens zijn of haar werk te maken heeft, of gaat krijgen, met graafwerkzaamheden. U kunt hierbij denken aan machinisten van graafmachines en grondwerkers.


Inhoud


Welke onderwerpen komen aan bod tijdens deze opleiding?

Green Forest College hanteert een aantal standaard onderwerpen tijdens de opleiding Veilig Graven. Het is mogelijk om in gesprek met één van onze accountmanagers om een afwijkende opleidingsinhoud te gebruiken afgestemd op de praktijksituatie binnen het bedrijf. Hieronder volgt een aantal onderwerpen die in de opleiding terugkomen. 
 

Arbeidsomstandighedenwet
WION (Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten)
Richtlijn Zorgvuldig Graafproces 
Klic lezen en graafmelding 
Graaftechnieken en methoden
Detectieapparatuur
Proefsleuven 
Communiceren tijdens het graafproces 
Kabels en leidingen ophangen en beschermen
Stutten en stempelen van sleuven
Sleuven aanvullen 
Casuistiek, wat gaat er goed en wat niet tijdens het graafproces
Communicatieve vaardigheden 
Omgevinsalert 
Werken met detectieapparatuur 

Prijzen


Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

De opleiding Veilig Graven kent enkel een incompany mogelijkheid. Voor deze variant geldt een maximaal aantal deelnemers om de kwaliteit te waarborgen. Voor deze opleiding is dat aantal 12 deelnemers. Wanneer uw bedrijf meer dan 12 mensen wil opleiden dan kunt u contact opnemen met één van onze accountmanagers en bespreken we graag de mogelijkheiden met u. 
 

Incompany opleiding 

Open inschrijving 

   
Groep t/m 6 deelnemers € 894,00                                   Deze opleiding wordt uitsluitend incompany aangeboden.    
   
  7 deelnemers € 1015,00
  8 deelnemers € 1128,00
  9 deelnemers € 1233,00
10 deelnemers € 1330,00
11 deelnemers € 1419,00
12 deelnemers € 1499,00
 


Maximaal aantal deelnemers: 12

 

Extra informatie


Waar kan deze opleiding plaatsvinden?

Wij verzorgen graag de opleiding Veilig Graven op uw locatie. Uw medewerkers trainen dan in bekende omgeving. Een incompany opleiding kan worden gegeven op uw locatie als aan de onderstaande punten wordt voldaan;

  Het betreft een representatieve ruimte
  Het is een rookvrije ruimte
  Bij voorkeur beschikt de ruimte over een flipover en audiovisuele middelen
  Voor de praktijkopdrachten dient er een mogelijkheid te zijn om met een graafmachine te werken


Geen ruimte voor een incompany opleiding op uw locatie? Maar u wilt ook niet dat uw medewerkers bij een open inschrijving plaatsnemen. Dan verzorgen we voor u een opleiding op één van onze locaties waaraan alleen uw medewerkers deelnemen. Er wordt hierbij een minimum aantal van 12 deelnemers gehanteerd.

 

Goed om te weten 

  Deze opleiding kent geen lesboek  
  Praktijk ook mogelijk aan de hand van foto's i.p.v. fysieke graafmachine 
  Na goed gevolg van de opleiding ontvangt u een E-certificaat Veilig Graven 
  Het draagpas is apart te bestellen voor € 4,95 excl. btw
  Het is verplicht om veiligheidsschoenen te dragen. De deelnemer dient deze zelf te verzorgen
  Er wordt gebruik gemaakt van de graafmachines van de opdrachtgever
In het kort
Code V.12.303
Opleidingsduur 1 dag
Geldigheid 5 jaar
Prijs v.a. € 125,00 (excl. BTW)